Projecten

Wind

Windenergie! Het laat de gemoederen niet met rust. Je bent voor of tegen. Je gelooft erin of vind het maar subsidieslurpers. Een middenpositie wordt zelden gevonden.

Geen duurzame-energiebron die goedkoper energie opwekt dan wind. En toch komt het moeizaam van de grond. Horizonvervuiling, geluidsoverlast, schaduwhinder, talloze vogelslachtoffers, vermoorde vleermuizen en vele ziekten. Windenergie staat er slecht voor.

Of.... verandert dit perspectief als projecten kwalitatief goed zijn. Projecten met oog voor de omgeving, visueel goed ingepast met mooie technologie. Maar bovenal projecten die het verschil kunnen maken in de omgeving. Als de inwoners van een stad of dorp nu eens eigenaar worden van het windpark. De revenuen bijdragen aan de lokale economie en het verduurzamen van de directe omgeving. Verwaait de weerstand dan niet stante pede?

Op land heeft Nederland in potentie ruimte voor 8.430 MW aan windenergie. Bijna 3 keer meer dan het huidig opgesteld vermogen. Die ruimte willen we benutten met het ontwikkelen van zoveel mogelijk goede projecten.

Zon

Zonenergie is in de particuliere sector een populaire manier om duurzaamheid in je huishouden te brengen. De grote slagen kunnen echter nog gemaakt worden. In het bedrijfsleven. Een zonnepark in combinatie met wind en mogelijk water, plus de toepassing van nieuwe technologie op het gebied van energieopslag geven ruime mogelijkheden om een aantal procent hernieuwbare energie op de markt aan te bieden. De moeite waard lijkt ons.

Water

De vele rivieren die door Nederland stromen leveren duurzame energie, mits we de technologie ervoor ontwikkelen. Een uitdaging waar Izzy Projects graag een bijdrage aan zou willen leveren...