Projecten:

Windpark Nijmegen-Betuwe

2012 / /

Het opwekken van echte donkergroene energie in eigen hand. Dat is het belangrijkste kenmerk van het windpark Nijmegen-Betuwe. 1500 inwoners van Nijmegen en omgeving doen mee in de coöperatie WindpowerNijmegen. Samen gaan ze (in eerste instantie 4) turbines exploiteren.

Windpark Nijmegen-Betuwe behoort tot een show-case van goed ontwikkelde windparken met aansluiting op een frisse beweging in Nederland. Omwonenden en betrokkenen uit de omgeving maken zich samen sterk voor een gemeenschappelijk doel, goed voor de eigen omgeving en de lokale voorzieningen. Mensen hebben baad bij lokale windenergie en nemen het heft in eigen handen. De beweging maakt het burgerproject mogelijk. Een beweging waar Izzy zich thuis voelt.

De 4 turbines worden gebouwd in 2016 en zijn voor 1 november 2016 operationeel. Dat is het begin van een lokaal duurzaam energiebedrijf in Nijmegen. De coöperatie gaat in 2017, zo is het plan, nog een extra vijfde turbine bouwen in dezelfde lijn. Na 2017 worden de gronden rondom het windpark gebruikt om een grote zonne-centrale te realiseren.